יום שלישי, 12 באוקטובר 2010

מתכון מיוחד לריבת שזיפים

חומרים:
 1.5 ק"ג שזיפים כהים ומאורכים
1 ק"ג סוכר
רבע כוס מים
1 לימון
רבע כוס תרכיז פטל


אופן ההכנה:
1. שוטפים את השזיפים, חותכים כל אחד לרבעים וזורקים את הגלעינים.
2. מכניסים לסיר את הסוכר והמים, ומניחים על אש מוקטנת למינימום בלהבה הגדולה ביותר בכיריים. בוחשים. על זה סוחטים לימון יחד עם בשרו. מוסיפים את תרכיז הפטל. בוחשים. כאשר כל זה הופך לסירופ, מוסיפים את השזיפים.
מבשלים עד שהשזיפים רכים. בוחשים מדי פעם בעדינות. מצננים.
מעבירים לצנצנת מעוקרת. היא נשמרת במקרר אפילו כמה חודשים.


יוצא מצויין - ממליצה לכולם(:

חלי.






                                                                                                                                                                            

  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה