יום שלישי, 9 בנובמבר 2010

מתכון לסופגניות לקראת חג החנוכה (:

מתכון מאלף - חבל לקנות בחוץ:

מצרכים:
    • 5 כוסות קמח • קורט מלח • 4 כפות סוכר • 30 גרם שמרים טריים • 1.5 כוסות חלב • 50 גרם מרגרינה לאפייה- כדאי להשתמש ב"מחמאה" • 3 חלמונים 
     
אופן ההכנה:
    • ממיסים את המרגרינה בתוך החלב (לעצלנים שביניכם - דקה וחצי במיקרוגל תעשה את העבודה)  ומצננים. • מכינים מהשמרים "ראש עיסה": 
      • ממיסים את השמרים במעט מים,ומערבבים בכף עץ עם מעט סוכר עד שנוצרת עיסה חלקה • מוסיפים מעט קמח ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק נוזלי. • מתחילים בפעולה של גירוד דפנות הכלי למרכז בעזרת לקקן ופיזור שכבה דקה של קמח מלמעלה. • מניחים במקום חמים אך לא חם,עד שנוצרים סדקים בשכבת הקמח שפיזרנו. • כעת ראש העיסה מוכן להמשך העבודה.
    • שמים בקערה (או במיקסר) מעט מלח, את הקמח והסוכר. • מוסיפים את ראש העיסה על הקמח ומערבבים (היזהרו ממגע ישיר של מלח או שומן עם השמרים)  • מוסיפים את תערובת החלב והמרגרינה ומערבלים במיקסר / מערבבים ידנית עד לקבלת בצק אחיד. • מכסים במגבת, מניחים במקום חמים ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק. • לאחר סיום התפיחה, לשים את הבצק ומרדדים אותו לעלה בעובי של  1-1.5 ס"מ. • בעזרת כוס קורצים את הסופגניות בגודל הרצוי ומניחים להתפחה על גבי מגבת. • מחממים שמן כך שיהיה חם אך לא רותח. הסוכר שבסופגניות יכול להשרף בשמן רותח, בעוד הבצק ישאר לא אפוי . • לאחר סיום תפיחת הסופגניות זורקים אותן לשמן החם ומטגנים על להבה נמוכה. • בודקים סופגניה ראשונה לראות שהיא עשויה כיאות מבפנים • מוציאים מהשמן ומניחים במסננת, או על נייר סופג. • מזריקים לסופגנייה את המילוי הרצוי (ריבה / ממרח שוקולד / ריבת חלב)  • מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת 
     
    חג שמח חברייה (:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה