יום חמישי, 18 בנובמבר 2010

גספאצ'ו - אכלתי והתאהבתי!

רציתי לספר בבלוג שלי על מאכל בשם גספאצ'ו, אותו הכרתי לראשונה רק אתמול - והתאהבתי קשות!
מתכון נפלא של מרק עגבניות קר (בהתחלה לא חשבתי שזה יהיה לי טעים כל כך).

צבע כתום חזק ומגרה ומעל ניתן להוסיף טוסטון שום שנותן טעם נוסף למנה.
הנה המתכון שאני אשתמש כשאכין אותו בבית (:


החומרים:
1 מלפפון בינוני, קלוף וחתוך לרבעים
1 פלפל ירוק, נקי וחתוך לרבעים
1 בצל קטן, מקולף וחתוך לרבעים
2 גבעולי פטרוזיליה
2 שיני שום
5 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לרבעים
1 כוס מיץ עגבניות
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ יין (או מיץ לימון)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
מעט טבסקו

אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון המלפפון, הפלפל, הבצל, הפטרוזיליה. שמים מחצית מהתערובת בצד.
מוסיפים את העגבניות, כל אחת לחוד וממשיכים לטחון במעבד המזון.
מוסיפים את החומרים הנותרים וערבב במהירות בינונית.
מוסיפים את המחצית השניה של התערובת. ערבב היטב.
מכסים ומצננים במשך מספר שעות.

מגישים קר - בתיאבון (:

שלכם,
חלי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה